Meteen naar de inhoud

Bouwen aan een cultuur van Psychologische Veiligheid

BEYOND BOOS BOARDGAME

De meeste seksuele grensoverschrijding gebeurt onbewust. Maar hoe creëren we toch een bewuste, inclusieve en waarderende werkcultuur?

Duurzame cultuurverandering vereist voortdurende dialoog, zelfs als dit soms ongemakkelijk is. Daarom ontwikkelen we deze  gespreksopenende serious game die kennis, inzicht en visie combineert. Dialogen die we tot dus ver uit de weg gingen  worden op een speelse manier geopend. De perfecte stimulans op het gesprek over psychologische veiligheid op de werkvloer te voeren.

Doe als partner mee aan de ontwikkeling en profiteer als eerste van het positieve effect van deze game. 

Neem deel als partner:

Na de uitzending van BOOS is duidelijk dat we niet langer weg kunnen kijken bij ongewenst gedrag. Maar drie dingen zijn helder:

 1. Het is een structureel probleem dat in álle organisaties voorkomt.
 2. Niets doen is geen optie. Pro-actief handelen bevordert duurzame preventie.
 3. Procedures alleen zijn onvoldoende voor een cultuurverandering. We moeten focussen op psychologische veiligheid en sociale veiligheid, met een brede blik op individuele werknemers.

Maar hoe maken we dit fenomeen bespreekbaar op een manier die voor iedereen prettig is en echte verandering teweegbrengt? Hoe creëren we bewustzijn rondom seksuele intimidatie en subtielere microagressies op de werkvloer?

Dit bordspel maakt een dialoog mogelijk zonder te verzanden in goed of fout. Een dialoog die veilige en inclusieve werkvloeren vanzelfsprekend maakt.

doe mee als ONTWIKKEL PARTNER

Wil je mee ontwikkelen? Dan heeft dat een aantal belangrijke voordelen:

 • Invloed op de inhoudelijke invulling van het product, met branchespecifieke casuïstiek toegespitst op de organisatie.
 • Vermelding van uw organisatienaam als sponsor op de speldoos!
 • Deelname aan 1 a 2 focusgroepen met het DE&I netwerk.
 • Deelname aan de pilot.
 • Twee sessies voor 2 teams naar keuze.
 • Een innovatief product met hoge impact waar u trots op kunt zijn.
 • Meetbare resultaten!
 • En, niet onbelangrijk, heel veel plezier en inspiratie tijdens het ontwikkelen!

Het uiteindelijke product:

doel

De creatie van een laagdrempelig product waarin iedereen zich met plezier kan onderdompelen en dat veilig voelt voor iedereen, inclusief degenen die het meeste te leren hebben. Tegelijkertijd bieden we een ervaring die diepe indruk maakt en blijvende impact heeft op de deelnemers. Zo bevorderen we veiligheid en inclusie op de werkvloer.

wat

Het product omvat een begeleide serious game met vijf pijlers: Informatie, uitwisseling, reflectie, inschatting en empathie. Deelnemers leren hoe ze microagressies kunnen voorkomen, signaleren en adequaat kunnen reageren als slachtoffer, getuige of pleger. Plegergerichte interventies zijn essentieel om te voorkomen dat organisaties continu achter de feiten aanlopen.

hoe

Gedurende het spel moeten deelnemers zich verplaatsen in de drie rollen die kenmerkend zijn voor interacties rond grensoverschrijdend gedrag: omstander, pleger, slachtoffer. Verschillende vormen van seksuele intimidatie worden behandeld, zowel non-verbaal, verbaal als fysiek.

Aan de hand van realistische casuïstiek reflecteren deelnemers op hun eigen handelingsbereik en potentieel. Het vermogen tot empathie en het juist inschatten van mensen spelen een grote rol in het behalen van succes in de serious game. Maar uiteraard speelt geluk ook een rol, en is het afwachten hoe de dobbelstenen rollen!

voor wie?

De interventie kan worden ingezet voor magazijnmedewerkers tot directie, zonder dat dit ten koste gaat van de impact.

 

De brainwash uitgelegd
in 1 minuut.

BEYOND BOOS BRAINWASH

Interesse, een vraag, benieuwd naar meer? 

mail Sabine via: contact@vanuitverbinding.nl