Meteen naar de inhoud

Sociale Veiligheid en Psychologische Veiligheid

Sessies en Trainingen

Sociale Norm Training​

Bepalend voor het gedrag van collega’s is niet de eigen norm, maar de veronderstelde norm van een organisatie. Als acceptatie van bijvoorbeeld micro-agressies op de werkvloer laag is, komt er aantoonbaar minder van dit gedrag voor. In de sociale norm training bepaal je hierin koers, leer je welke stappen nodig én haalbaar zijn en creëer je een concreet plan om binnen je organisatie toe te passen.

Inclusieve Taal Booster

Hoe organisaties omgaan met taal, heeft grote invloed op de cultuur van een organisatie. In deze training leer je de principes achter inclusieve taal en hoe je deze concreet kunt toepassen. <br><br>Aan bod komen: de invloed van werving en selectie op inclusie, de onbenutte kracht van interne communicatie, onbewuste uitstraling in marketing uitingen, etc.

Omstander training

Je mensen leren in te grijpen is van cruciaal belang om een duurzame cultuur van sociale veiligheid te creëren. De kans op micro-agressies wordt aanzienlijk kleiner als er adequaat gereageerd wordt.<br><br>In deze training leer je in welke situaties je als omstander in kunt grijpen en hoe je dat kunt doen. Oefenen hierin is cruciaal voor het zelfvertrouwen en dús toepassen van deze onmisbare vaardigheid.

Bespreekbaarheid Seksueel Grensoverschrijdend Gedrag

Dat we het moeten hebben over gewenst gedrag en niet moeten wachten op een krantenkop is wel duidelijk. Maar hoe doe je dat? Het enige wat collega’s in de weg staat omgangsvormen met elkaar te bespreken is een gebrek aan kennis en vooral ook ongemak. Door de serious game Beyond Boos te spelen, sla je deze twee vliegen in een klap.